Bemutatkozás


A BIOREX készítményt kifejlesztő és gyártó vállalkozás története 20 évre nyúlik vissza, amikor megalakult a Chem-Trade nevű családi vállalkozás Észak-Kelet-Magyarországon. A vállalkozás a sajóbábonyi telephelyén kezdte a működését. Célja elsősorban a nagy tisztaságú intermedierek előállítása a gyógyszer és kozmetikai ipar részére. Már a kezdeti időszaktól fontos elem volt a technológiák kidolgozásánál a természetkímélő megoldások keresése.
Az évek során lassan megérett a gondolat - és mellette a komoly szakmai és infrastrukturális háttér - egy új téma, termék elindítására. Ez az akkor talán még ismeretlenül csengő "fenntartható fejlődés" témakörébe vágó készítmény kidolgozása volt, amellyel lehetőség nyílik a talajok regenerálására, illetve biogazdálkodásban való felhasználására. A BIOREX talajoltó anyag fejlesztése több évet vett igénybe, mert nem egyszerűen egy már ismert baktériumkultúrára épülő baktériumtrágya előállítása volt a cél, hanem egy a korábban ismert termékeknél komplexebb hatású talajoltó készítmény elkészítése. A fejlesztési munka során nemcsak ezt sikerült teljesíteni, de még a csíraszámot is az ismert termékekénél egy nagyságrenddel nagyobb mértékűre növelni.
Végezetül szeretnénk kiemelni egy számunkra mindenképpen fontos elemet, amely cégünket az utóbbi 20 évben jellemezte. A Chem-Trade egy családi vállalkozásként indult és máig megőrizte ezen arculatát. Egy olyan tisztán magyar vállalkozás felvirágoztatása volt a célunk, amely kiemelkedő technológiával, értéket képvisel itthon és a világban, de megőrzi barátságos, kisvállalati jellegét. És ami emellett nagyon fontos eredménynek tekinthető ismerve az utóbbi évtizedek gazdasági környezetét: mindezt önerőből, támogatások vagy külső befektetők nélkül értük el. Ezt nevezhetjük szerves fejlődésnek vagy megfontolt építkezésnek. Mindenesetre cégünk és termékeink sikerei mögött ez a kitartó és állhatatos munka áll, amire büszkék vagyunk.